Inteligentna lodówka

Data dodania: 2011-09-21         wyślij link e-mailem        

Cytrusowy pstrąg

Cytrusowy pstrąg
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Kwaśny, Ziołowy, Łagodny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 1964
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 491
Rodzaj dania: Rybne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 38.94 zł
SKŁADNIKI:
Pstrąg strumieniowy, świeży 1075 g (2.5 x sztuka, w galarecie)
Pomarańcza 480 g (2 x średnia sztuka, bez skóry)
Cytryna 130 g (1 x sztuka)
Oliwa z oliwek 40 g (4 x łyżka)
Mąka pszenna biała 40 g (4 x łyżka)
Masło 20 g (2 x łyżka)
Przyprawy - koperek, suszony 8 g (2 x łyżeczka)
Cukier brązowy 5 g (1 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
sól, pieprz
SPOSÓB WYKONANIA:

Rybę opłukać, dokładnie osuszyć, doprawić do smaku solą i pieprzem.                         Sok z cytryny wymieszać z sokiem z pomarańczy, cukrem i oliwą.                                 Rybę włóżyć do zamykanego woreczka i zalać przygotowaną mieszanką. Włożyć na 30 min do lodówki. Filety odsączyć na papierowym ręczniku, oprószyć mąką, usmażyć na złoto z obu stron. Posypać koprem.

powrót


Skomentuj (0)

  • ilona marchelilona marchel2014-01-13 14:51
    takiego dania jeszcze nie jadłam ale napewno spróbuje je przyżadzic ponieważ bardzo lubię ryby a te danie bardzo mnie zaciekawiło fajny pomysł
  • Kamila K.Kamila K.2013-02-14 10:47
    na pewno pysznyhttp://vivalavita.pl/przepis/cytrusowypstrag-49.html#
  • Agnieszka KarwowskaAgnieszka Karwowska2012-12-28 10:26
    super
  • Marzenna Marzenna 2012-10-02 09:10
    rybka pyszna

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB