Inteligentna lodówka

Data dodania: 2011-11-14         wyślij link e-mailem        

Ryba zapiekana

Ryba zapiekana
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Ziołowy, Łagodny
Sposób przygotowania: Pieczenie
Kcal: 948
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 237
Rodzaj dania: Dla diabetyków, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 25.92 zł
SKŁADNIKI:
Sola, świeża 800 g
Pomidor 340 g (2 x średnia sztuka)
Papryka czerwona 140 g (1 x średnia sztuka)
Papryka zielona 140 g (1 x średnia sztuka)
Cebula 110 g (1 x średniej wielkości)
Miód pszczeli 14 g (2 x łyżeczka)
Ocet winny, balsamiczny 11 g (2 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 9 g (2 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, bazylia, oregano, pieprz czarny, rozmaryn

SPOSÓB WYKONANIA:
Paprykę i cebulę obrać, pokroić w paseczki, pomidorki pokroić na ósemki. Wymieszać z przyprawą włoską. Wysmarować naczynie żaroodporne oliwą, wrzucić warzywa i piec w 200 st przez ok 15 minut aby zmiękły. Rybę przyprawić solą i pieprzem, wyłożyć na warzywa, polać marynatą przyrządzoną z podanych składników. Posypać sezamem. Przemieszać lekko warzywa z rybą i wstawić z powrotem do piekarnika, piec aż ryba będzie się rozpadać.
powrót


Skomentuj (0)

  • ilona marchelilona marchel2014-01-13 12:37
    ryby są w każdym wydaniu smaczne ale o odrzywcze dla nas i myślę że zapiekana w tej wersji również jest bardzo smaczna pycha
  • Marzenna Marzenna 2012-09-03 13:54
    pyszna ta rybunia
  • Agnieszka KarwowskaAgnieszka Karwowska2012-09-01 20:27
    super
  • asia świerasia świer2012-08-17 18:25
    mniam mniam
  • Weronika Weronika 2012-07-15 18:50
    Uwielbiam dania rybne
  • Anna Anna 2012-05-01 19:54
    super smak

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB