Inteligentna lodówka

Data dodania: 2016-05-03         wyślij link e-mailem        

Spaghetti z czosnkiem

Spaghetti z czosnkiem
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1456
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 728
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 6.77 zł
SKŁADNIKI:
Makaron spaghetti 300 g (2 x porcja, wielkości 5 zł)
Ser tylżycki pełnotłusty 40 g (2 x łyżka, starty)
Pietruszka, natka 24 g (4 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)
Czosnek 20 g (4 x ząbek)
Papryka chili zielona 20 g (1 x sztuka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
pieprz, sól
SPOSÓB WYKONANIA:

W rondelku podgrzać oliwę, dodać posiekany czosnek, pietruszkę zieloną, chwilę potrzymać na ogniu, ale nie rumienić czosnku, ugotować spaghetti, odsączyć, wymieszać z tartym serem, polać sosem, po wierzchu posypać serem.

powrót


Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB