Inteligentna lodówka

Data dodania: 2016-05-03         wyślij link e-mailem        

Uszka rybne

Uszka rybne
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1256
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 628
Rodzaj dania: Rybne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 10.92 zł
SKŁADNIKI:
Filet z mintaja, mrożony 200 g (1 x sztuka)
Mąka pszenna biała 150 g (15 x łyżka)
Cebula 70 g (1 x małej wielkości)
Oliwa z oliwek 50 g (5 x łyżka)
Masło 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Filety pokrajać, obtoczyć w mące i podsmażyć. Pokrajaną cebulę podsmażyć na maśle. Rybę i cebulę zemleć, doprawić przyprawami, wymieszać. Z mąki, wody i soli zagnieść ciasto, rozwałkować, pokrajać w małe kwadraty. Z farszu porobić małe kuleczki, poukładać na ciasto i zawinąć je po przekątnej. Dwa pozostałe rogi zawinąć na palcu, uformować. Gotować w osolonej wodzie, aż do momentu, gdy wypłyną (ok. 5 min. ). Podawać z barszczem czerwonym lub bulionem.

powrót


Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB