Nazwa produktu ↓↑ Kcal↓↑ W↓↑ Bło↓↑ Chol↓↑ Bia↓↑ Węg↓↑ ↓↑ IG↓↑ WW↓↑ WBT↓↑ Glukoza↓↑ Galaktoza↓↑ Fruktoza↓↑ Sacharoza↓↑ Laktoza↓↑ Maltoza↓↑ Skrobia↓↑ Try↓↑ Arg↓↑ His↓↑ Fen↓↑ Izo↓↑ Tre↓↑ Liz↓↑ Met↓↑ Leu↓↑ Wal↓↑ Jednonienasycone↓↑ Nasycone↓↑ Trans↓↑ Wielonienasycone↓↑ Beta-Karoten↓↑ A↓↑ D↓↑ E↓↑ C↓↑ B1↓↑ B2↓↑ B4↓↑ B5↓↑ B6↓↑ B11↓↑ B12↓↑ H↓↑ Pp↓↑ K↓↑ Ca↓↑ Mg↓↑ K↓↑ Na↓↑ Mn↓↑ F↓↑ Cu↓↑ Se↓↑ Zn↓↑ P↓↑ Fe↓↑ Cr↓↑ Cl↓↑ Mo↓↑ I↓↑ Cena↓↑
(wartość w 100 g) (kcal) (g) (g) (mg) (g) (g) (g) (-) (-) (-) (g) (g) (g) (g) (g) (g) (g) (mg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mg) (g) (g) (g) (g) (mcg) (mcg) (mcg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mcg) (mcg) (mcg) (mg) (mcg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mcg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mcg) (mcg) (zł)
Boczniak ostrygowaty, surowy 33 89 2,3 - 3,3 6,1 - - 0,38 - 1,1 0 0 0 0 0 0 - - - - - - - - - - 0,01 0,02 - - 29 0 36 0 0 - - - 1,3 - 27 - - - - 3 18 420 18 - - - 2,6 - 120 1,3 - - - - 2,59
Boczniaki Gospodarstwo Uprawy Grzybów... 32 - - - 2,5 5 0,2 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 2
Borowik kasztanowy, suszony 362 - 26,8 0 20,3 50,6 4,2 - 2,38 1,19 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 0 - - - - - - - - - - - -
Borowik szlachetny, suszony 347 - 27,4 0 32 34,3 2 - 0,69 1,46 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 0 - - - - - - - - - - - 29,98
Enoki, surowe 884 0 0 0 0 0 100 - 0 9 - - - 0 0 - 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 35 49,55 - 10,89 0 0 0 12 0 0 0 - - 0 0 0 - 0 - 0 0 0 0 0 - 0 - 0 0 0 - - - - 18,9
Farsz pieczarkowy Okechamp S.A. -... 127 - - - 4,6 4,7 10 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Gąska zielona, suszona 350 - 26,9 0 11,7 60 4,4 - 3,31 0,86 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 0 - - - - - - - - - - - -
Grzyby maitake, surowe 31 90 2,7 - 1,9 7 - - 0,43 - 1,7 0 0 0 0,33 0 0 - - - - - - - - - - 0,03 0,03 - - 0 0 1181 0,01 0 - - - - - 29 - - - - 1 10 204 1 - - - 2,2 - 74 - - - - - -
Grzyby mun, suszone 4 - 4,1 - 14,1 65,4 1,2 - 6,13 0,67 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Grzyby shiitake, gotowane bez soli 56 83 2,1 - 1,6 14 - - 1,19 - - - - - - - - - - - - - - - - - - 0,07 0,06 - - 0 0 31 0 0,3 - - - 3,6 - 21 - - - - 3 14 117 4 - - - 25 1,3 29 - - - - - -
Grzyby shiitake, gotowane z solą 56 83 2,1 - 1,6 14 - - 1,19 - - - - - - - - - - - - - - - - - - 0,07 0,06 - - 0 0 31 0 0,3 - - - 3,6 - 21 - - - - 3 14 117 240 - - - 25 1,3 29 - - - - - -
Grzyby shiitake, smażone 39 88 3,6 - 3,5 7,7 - - 0,41 - 0,3 0 0 0 0 0 0 - - - - - - - - - - 0 0,03 - - 0 0 23 0 0 - - - 1,4 - 14 - - - - 2 19 326 5 - - - 6,3 - 111 - - - - - -
Grzyby shiitake, surowe 34 90 2,5 - 2,2 6,8 - - 0,43 - 0 0 0 0 0 0 - - - - - - - - - - - - - - - - - 20 - - - - - 1,5 - - - - - - 2 20 304 9 - - - 5,7 1 112 - - - - - -
Grzyby shiitake, suszone 296 9,5 12 - 9,6 75 - - 6,3 - - - - - - - - - - - - - - - - - - 0,33 0,27 - - 0 0 172 0 3,5 - 1,3 - 22 - 163 - - - - 11 132 1534 13 1,2 - 5,2 46 7,7 294 1,7 - - - - 20,43
Koźlarz czerwony, surowy 363 - 26,8 0 15,9 57,8 4,1 - 3,1 1,01 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 0 - - - - - - - - - - - -
Kurka (pieprznik jadalny), surowa 32 90 3,8 - 1,5 6,9 - - 0,31 - 0 0 0 0 0 0 - - - - - - - - - - - - - - - - - 218 - - - - - 1,1 - - - - - - 15 13 506 9 - - - 2,2 - 57 3,5 - - - - 3,01
Maślak zwyczajny, surowy 39 0 0 0 2,7 5,4 0,9 0 0,54 0,19 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -
Maślak zwyczajny, suszony 345 - 26,3 0 16,1 50,9 5 - 2,46 1,09 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 0 - - - - - - - - - - - -
Opieńka miodowa, suszona 337 - 26,4 0 14,1 56,4 3 - 3 0,83 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 0 - - - - - - - - - - - -
Pieczarka brunatna (portabella), surowa 22 93 1,3 - 2,1 3,9 - - 0,26 - 2 0 0,49 0 0 0 - - - - - - - - - - - 0,02 0,06 0 - - 0 11 0,02 0 - - - 1,1 - 22 - - - - 3 11 364 9 - - - 19 - 108 - - - - - -
Pieczarka brunatna (portabella), z... 29 91 2,2 - 3,3 4,4 - - 0,22 - 2,3 0 0 0 0 0 - - - - - - - - - - - 0,01 0,08 0 - - - 563 0 0 - - - 1,3 - 19 - - - - 3 13 437 11 - - - 22 - 135 - - - - - -
Pieczarka uprawna, smażona 232 67,8 2,4 53 3,4 3,3 24,3 - 0,09 2,32 - - - 0,1 0,1 - 0,2 36 162 175 135 140 131 375 91 301 108 8,06 13,8 - 1,14 71 120 2,61 0,62 4,7 0,03 0,73 - - 0,07 36,6 0 - 5,78 - 16 15 352 9 0,07 - 0,48 - 0,58 200 1,1 - - - - -
Pieczarka uprawna, z mikrofalówki 35 89 2,5 - 3,9 6 - - 0,35 - 0 0 0 0 0 0 0 - - - - - - - - - - 0,02 0,06 - - 0 0 11 0 0 - - - 2 - 16 - - - - 6 14 488 17 - - - 18 - 127 - - - - - -
Pieczarki marynowane 19 92 2,7 0 2,3 4,3 0,4 - 0,16 0,13 - - - 0,1 0 - 0,8 25 111 120 91 94 89 256 61 203 70 0,03 0,07 - 0,23 5 0 1,34 0,08 10,4 0,02 0,45 - - 0,04 15 0 - 3,61 - 8 9 217 5 0,04 - 0,3 - 0,35 124 0,7 - - - - 1,66
Pieprznik jadalny, suszony 334 - 27 0 11,2 60,4 2,8 - 3,34 0,7 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 0 - - - - - - - - - - - -
Strona: 1 | 2 ... z 2
Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB