Przepisy

Data dodania: 2011-09-23         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Barszcz na mięsie

Barszcz na mięsie
Pora dnia: Obiad
Smak: Słony
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1146
Ilość porcji: 6
Kcal w 1 porcji: 191
Rodzaj dania: Mięsne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 73.73 zł
SKŁADNIKI:
Buraki 630 g (3.5 x szklanka, starty)
Wołowina, polędwica chuda 600 g
Seler korzeniowy 400 g (1 x sztuka)
Cebula 338 g (2.25 x dużej wielkości)
Pietruszka, korzeń 80 g (1 x średnia sztuka)
Koperek świeży 24 g (6 x łyżeczka)
Czosnek 5 g (1 x ząbek)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
2 szklanki kwasu buraczanego, sól
SPOSÓB WYKONANIA:

Całość zalewamy wodą i gotujemy do momentu aż buraki będą miękkie. Następnie wyjmujemy je, ścieramy na tarce i dodajemy ponownie do zupy, wraz z kwasem buraczanym, czosnkiem oraz koprem. Doprawiamy do smaku solą i ponownie gotujemy przez 15 minut na małym ogniu. Wywar przecedzamy. Doprawiamy do smaku solą i ponownie gotujemy przez 15 minut na małym ogniu. Wywar przecedzamy.

 

 



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-11-14 07:58
    ja uwielbiam
  • Marzenna Marzenna 2012-11-08 05:08
    wspaniały i zdrowy

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB