Przepisy

Data dodania: 2016-05-06         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Biszkopt cytrynowy

Biszkopt cytrynowy
Pora dnia: Podwieczorek
Smak: Słodki, Łagodny
Sposób przygotowania: Pieczenie
Kcal: 2000
Ilość porcji: 8
Kcal w 1 porcji: 250
Rodzaj dania: Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 8.22 zł
SKŁADNIKI:
Jajka kurze, całe 336 g (6 x bardzo dużej wielkości)
Cukier brązowy 250 g (1 x szklanka)
Kisiel słodka chwila smak cytrynowy 220 g (1 x szklanka)
Mąka pszenna biała 130 g (1 x szklanka)
Proszek do pieczenia 6 g (2 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
SPOSÓB WYKONANIA:

Białka ubić na sztywno. Dodać żółtka oraz cukier. Wsypywać powoli mąkę z proszkiem i kisielem. Blaszkę wysmarować tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do foremki. Piec 35 minut w temp. 180 stopni c.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB