Przepisy

Data dodania: 2012-03-21         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Bitki wołowe

Bitki wołowe
Pora dnia: Obiad
Smak: Kwaśny, Pikantny
Sposób przygotowania: Duszenie
Kcal: 1380
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 345
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 16.76 zł
SKŁADNIKI:
Polędwica wołowa pieczona 500 g
Ketchup łagodny 180 g (12 x łyżka)
Wino białe, wytrawne 150 g (1 x kieliszek)
Jabłko 100 g (1 x sztuka, ze skórą)
Olej rzepakowy, uniwersalny 20 g (2 x łyżka)
Mąka pszenna biała 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz, cukier, sok z cytryny, goździki

SPOSÓB WYKONANIA:

Mięso opłukać, osuszyć, usunąć błonę. Pokroić w plastry. Lekko rozbić tłuczkiem. Przyprawić do smaku i posypać mąką. Mocno zrumienić z obu stron . Obrane jabłko zetrzeć na tarce. Dodać do bitek razem z ketchupem, winem i resztą mąki rozmieszaną w małej ilości wody. Wymieszać. Przyprawić do smaku. Przykryć i dusić około 20 minut.



Skomentuj (0)

  • Kamila K.Kamila K.2013-01-03 15:26
    chyba trochę słodkie będzie
  • Marzenna Marzenna 2012-11-08 05:35
    też dobre

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB