Przepisy

Data dodania: 2016-05-15         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Bliny drożdżowe

Bliny drożdżowe
Pora dnia: Podwieczorek
Smak: Słodki, Słony
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 2256
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 564
Rodzaj dania: Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 10.52 zł
SKŁADNIKI:
Mąka pszenna biała 500 g
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 460 g (2 x szklanka)
Jajka kurze, całe 150 g (3 x dużej wielkości)
Drożdże piekarskie, prasowane 30 g
Masło 10 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, tluszcz do smażenia, cukier

SPOSÓB WYKONANIA:

Rozczynić część mąki na mleku z drożdżami - postawić ciasto w ciepłym miejscu, aby wyrosło. Dodać 3 rozmieszanie jaja, łyżkę tłuszczu, posolić, wsypać resztę mąki i dokładnie wyrobić. Gdy ciasto wyrośnie, kłaść łyżką bliny i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB