Przepisy

Data dodania: 2011-05-17         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Brokuły z sosem szpinakowym

Brokuły z sosem szpinakowym
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Słony, Ziołowy
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 332
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 166
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 16.54 zł
SKŁADNIKI:
Brokuły 500 g (1 x sztuka)
Woda 250 g (1 x szklanka)
Szpinak, mrożony 110 g (0.5 x szklanka)
Ser typu feta light, 30% tłuszczu 40 g (2 x łyżka)
Śmietana kwaśna, light 24 g (2 x łyżka)
Mąka pszenna biała 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
sól, pieprz, oregano
SPOSÓB WYKONANIA:

Brokuły pokrojone na różyczki ugotować w osolonej wodzie. Do innego garnka wlać 1/3 szklanki wody i ugotować w niej szpinak. Pokrojoną w kostkę fetę wrzucić do szpinaku cały czas mieszając. Przyprawić do smaku. Brokuły odcedzić, wykłożyć na talerz i polać sosem.



Skomentuj (0)

  • Dorota SzymańskaDorota Szymańska2012-10-28 19:58
    Pycha
  • Marzenna Marzenna 2012-09-05 08:44
    sobie zrobię, bo brokuły są wspaniałe
  • Iza Iza 2012-08-23 21:48
    5+

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB