Przepisy

Data dodania: 2016-05-01         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Brukselka z papryką

Brukselka z papryką
Pora dnia: Przekąska, Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 548
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 137
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 9.64 zł
SKŁADNIKI:
Brukselka 800 g
Papryka czerwona 140 g (1 x średnia sztuka)
Koncentrat pomidorowy 30% 50 g (2 x łyżka)
Masło 20 g (2 x łyżka)
Mąka pszenna biała 10 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Brukselkę oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować pod przykryciem 10-15 minut. Miękką brukselkę odcedzić. Paprykę i cebulę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć, skropić wodą i dusić do miękkości. Połączyć z brukselką, koncentratem pomidorowym i śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować i doprawić.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB