Przepisy

Data dodania: 2013-09-27         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Buraczki zasmażane z ogórkiem z pieczywem chrupkim

Buraczki zasmażane z ogórkiem z pieczywem chrupkim
Pora dnia: Kolacja, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1236
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 309
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 9.63 zł
SKŁADNIKI:
Buraki 735 g (7 x sztuka)
Ogórek kiszony 240 g (4 x sztuka)
Śmietana 18% tłuszczu 96 g (8 x łyżka)
Pieczywo chrupkie ciemne 84 g
Masło 40 g (4 x łyżka)
Koperek świeży 32 g (8 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 18 g (4 x łyżeczka)
Mąka pszenna biała 12 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

szczypta soli i cukru

SPOSÓB WYKONANIA:

Buraczki wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, umyć, zalać wrzątkiem, ugotować pod przykryciem lub piec w gorącym piekarniku. Następnie odcedzić, wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Ogórki obrać, pokroić w paseczki, usuwając pestki, poddusić na maśle skrapiając wodą. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z burakami, ogórkami, śmietaną i posiekanym koperkiem, chwilę pogotować i doprawić. Buraczki jeść z pieczywem chrupkim.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB