Przepisy

Data dodania: 2011-06-09         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Chilli con carne (Meksyk)

Chilli con carne (Meksyk)
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Pikantny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1576
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 394
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 19.47 zł
SKŁADNIKI:
Pomidor, mrożony 450 g (1 x paczka)
Wołowina, mielona (20%mięsa tłustego) średnio 400 g
Cebula 225 g (1.5 x dużej wielkości)
Fasola czerwona, konserwowa 200 g (1 x puszka)
Koncentrat pomidorowy 30% 50 g (2 x łyżka)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)
Czosnek 10 g (2 x ząbek)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
1/2 łyżeczki przyprawy chilli, sól, pieprz
SPOSÓB WYKONANIA:

Obrane cebule i czosnek oraz pomidory (po sparzeniu i zdjęciu skórki) drobno posiekać. Fasolę odsączyć z zalewy. W rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić cebule wraz z czosnkiem (2 min), dodać mięso, smażyć je na dużym ogniu, mieszając, 3-4 min. Dodać pomidory, koncentrat, fasole i chilli, doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 25 min.

 

UWAGI:

Pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z bagietką.

 



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-10-02 08:29
    bardzo dobre

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB