Przepisy

Data dodania: 2015-04-16         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Ciasto orzechowe

Ciasto orzechowe
Pora dnia: Podwieczorek
Smak: Słodki
Sposób przygotowania: Pieczenie
Kcal: 3130
Ilość porcji: 10
Kcal w 1 porcji: 313
Rodzaj dania: Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 19.22 zł
SKŁADNIKI:
Orzechy włoskie, suszone 250 g
Cukier puder 200 g
Margaryna zwykła 150 g
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 75 g (5 x łyżka)
Proszek do pieczenia 6 g (2 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

gotowa polewa czekoladowa

SPOSÓB WYKONANIA:

Utrzeć 250g posiekanych orzechów włoskich z margaryną, cukrem i szczyptą solą. Ucierając, dodawać po jednym jajku. Masę wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać mleko i olejek. Wymieszać. Wyłożyć ciasto do natłuszczonej, posypanej mąką formy. Piec około 60 minut w temp. 175 st. C. Wyjąć, ostudzić.

Gotową polewę wstawić do kąpieli wodnej, by się rozpuściła. Posmarować nią ciasto, udekorować połówkami orzechów.

UWAGI:

pyszne ciasto orzechowe



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB