Przepisy

Data dodania: 2012-01-20         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Cybulniki (Tatarzy)

Cybulniki (Tatarzy)
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Pieczenie
Kcal: 6300
Ilość porcji: 6
Kcal w 1 porcji: 1050
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 46.35 zł
SKŁADNIKI:
Mąka pszenna biała 780 g (6 x szklanka)
Cebula 750 g (5 x dużej wielkości)
Wołowina, mielona (20%mięsa tłustego) średnio 500 g
Wieprzowina, mięso mielone 500 g
Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu 460 g (2 x szklanka)
Masło 100 g (0.5 x kostka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
soda oczyszczona 2 łyżeczki, sól i pieprz do smaku
SPOSÓB WYKONANIA:

Z wszystkich składników wyrabiamy ciasto. Robimy wałek z ciasta i kroimy na małe części. Postępujemy tak aż do końca ciasta. Mięso mieszamy z posiekaną cebulą, doprawiamy solą i pieprzem. Małe kawałki ciasta formujemy w kule, a następnie rozwałkujemy. Nakładamy farsz i sklejamy jak pierogi, potem brzegi zawijamy do środka. Blachę smarujemy masłem i układamy cybulniki. Pieczemy w piekarniku ok.40 minut w temp.180'C na brązowy kolor.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB