Przepisy

Data dodania: 2012-04-03         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Czerwony makaron

Czerwony makaron
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Słony, Ziołowy, Pikantny
Sposób przygotowania: Gotowanie + smażenie
Kcal: 1040
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 520
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 13.93 zł
SKŁADNIKI:
Makaron świderki fusilli 200 g
Papryka czerwona 140 g (1 x średnia sztuka)
Pomidor, suszony na słońcu w oleju 80 g (4 x plaster)
Czosnek 20 g (4 x ząbek)
Oliwki zielone, bez pestek 10 g (4 x sztuka)
Oliwa z oliwek 5 g (1 x łyżeczka)
Przyprawy - bazylia, suszona 4 g (2 x łyżeczka)
Przyprawy - papryka, suszona 1 g (0.5 x łyżeczka)
Papryka chili, suszona 1 g

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, listki świeżej bazyli 

SPOSÓB WYKONANIA:

Łyżeczkę oliwy z suszonych pomidorów wlać na patelnię. Czosnek posiekać. Wrzucić na rozgrzany olej i zarumienić. Paprykę pokroić w kostkę, dorzucić do czosnku. To samo z suszonymi pomidorami. Chwilę wszystko poddusić . Ugotowany makaron dorzucić do warzyw, wsypać przyprawy, mieszać i chwile podsmażyć. Wyłożyć na talerz odpowiednią porcję, posypać pokrojonymi oliwkami udekorować listkiem bazylii.

UWAGI:

Można dodać majeranek suszony i 2 łyżki keczupu z prawdziwych pomidorów lub przecieru pomidorowego.

 



Skomentuj (0)

  • Kamila K.Kamila K.2013-01-02 18:48
    mniamnuśne
  • Dorota SzymańskaDorota Szymańska2012-10-09 16:59
    Na ostro!
  • asia świerasia świer2012-08-15 12:16
    lubie takie rzeczy mniam mniam

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB