Przepisy

Data dodania: 2013-01-08         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Czosnkowa pieczona brukselka

Czosnkowa pieczona brukselka
Pora dnia: Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słony, Ziołowy
Sposób przygotowania: Pieczenie
Kcal: 562
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 281
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 7.30 zł
SKŁADNIKI:
Brukselka 1000 g (2 x opakowanie)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)
Czosnek 10 g (2 x ząbek)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz, przyprawy

SPOSÓB WYKONANIA:

Brukselkę obrać z wierzchnich liści, przełożyć do żaroodpornego naczynia, skropić oliwą z oliwek, doprawić solą, pieprzem i przyprawami według własnego uznania. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszać. Całość wstawić  do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C na około 20-30 minut do zrumienienia się kapustek. 

UWAGI:

Potrawę można spożywać na zimno i na ciepło.



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2013-03-19 07:21
    może być dobra
  • Marzenna Marzenna 2013-02-28 11:23
    fajna
  • Kamila K.Kamila K.2013-01-10 18:29
    brukselka to dla mnie koszmar z dzieciństwa

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB