Przepisy

Data dodania: 2011-06-17         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Dietetyczny omlet z warzywami

Dietetyczny omlet z warzywami
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Ziołowy, Łagodny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 238
Ilość porcji: 1
Kcal w 1 porcji: 238
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Dla diabetyków, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 6.94 zł
SKŁADNIKI:
Pomidor 85 g (0.5 x średnia sztuka)
Papryka czerwona 70 g (0.5 x średnia sztuka)
Jajka kurze, całe 56 g (1 x bardzo dużej wielkości)
Cebula 55 g (0.5 x średniej wielkości)
Pieczarka uprawna 40 g (2 x sztuka)
Białko jaja kurzego 33 g (1 x sztuka duża)
Oliwa z oliwek 10 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
sól, pieprz
SPOSÓB WYKONANIA:

Jajko i białko kurze ubić na masę. Warzywa pokroić na drobne kawałki i poddusić ok. 5-6 minut. Warzywa dodać do masy jajecznej. Całość wylać na rozgrzaną patelnię (z łyżką oliwy).

UWAGI:

Można posypać szczypiorkiem.



Skomentuj (0)

  • Agnieszka KarwowskaAgnieszka Karwowska2012-10-15 17:16
    fajny
  • Iza Iza 2012-08-20 18:28
    świetny ten omlet :-)

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB