Przepisy

Data dodania: 2016-05-03         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Dynia po chowarcku

Dynia po chowarcku
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słodki, Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1844
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 461
Rodzaj dania: Mięsne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 67.57 zł
SKŁADNIKI:
Pomidor 1360 g (8 x średnia sztuka)
Ziemniaki średnio 900 g (12 x średniej wielkości)
Dynia 840 g (1 x sztuka, obrany i bez pestki)
Parówki drobiowe 200 g (4 x średnia sztuka)
Pietruszka, natka 48 g (8 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 18 g (0 x łyżeczka)
Czosnek 10 g (2 x ząbek)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól, papryka czerwona mielona

SPOSÓB WYKONANIA:

Dynię umyć, obrać z twardej skórki, usunąć pestki, miąższ pokroić w kostkę, sparzyć wrzącą wodą, odcedzić. Parówki pokroić w plasterki. Pomidory umyć, pokroić w plasterki i ułożyć wraz z parówkami w naczyniu przesypując posiekaną natką pietruszki oraz przyprawami, polać olejem, skropić wodą i dusić pod przykryciem na małym ogniu, potrząsając od czasu do czasu naczyniem. Podawać z ziemniakami.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB