Przepisy

Data dodania: 2012-04-19         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Fasolka szparagowa zapiekana z mięsem

Fasolka szparagowa zapiekana z mięsem
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Słony, Pikantny
Sposób przygotowania: Pieczenie
Kcal: 722
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 361
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 28.05 zł
SKŁADNIKI:
Kurczak brojler, pierś bez skóry 400 g (2 x sztuka)
Fasola szparagowa 360 g (4 x garść)
Bulion warzywny 250 g (1 x szklanka)
Cebula 70 g (1 x małej wielkości)
Jajka kurze, całe 44 g (1 x średniej wielkości)
Masło 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz, posiekana zielona pietruszka

SPOSÓB WYKONANIA:

Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na maśle. Bulion doprowadzić do wrzenia, włożyć fasolkę, gotować przez 10 minut, odcedzić. Ugotowane wcześniej mięso pokroić na małe plasterki. W formie do zapiekania ułożyć wymieszane składniki potrawy i zalać roztrzepanym jajkiem. Zapiekać 5 minut w dobrze nagrzanym piekarniku. 



Skomentuj (0)

  • Kamila K.Kamila K.2013-01-01 20:30
    ciekawe, muszę zrobić
  • Marzenna Marzenna 2012-11-02 08:41
    dobre
  • Ewa  Ewa 2012-09-25 15:43
    na pewno smaczne
  • Iza Iza 2012-08-31 16:19
    ciekawe
  • asia świerasia świer2012-08-21 16:54
    mniam mniam
  • asia świerasia świer2012-08-18 11:50
    super

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB