Przepisy

Data dodania: 2012-07-10         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Fasolka szparagowa z indykiem i młodymi ziemniakami

Fasolka szparagowa z indykiem i młodymi ziemniakami
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Duszenie
Kcal: 2008
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 502
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 31.12 zł
SKŁADNIKI:
Ziemniaki wczesne 1440 g (16 x dużej wielkości)
Indyk, pierś bez skóry 800 g (4 x sztuka)
Fasola szparagowa 360 g (4 x garść)
Papryka czerwona 280 g (2 x średnia sztuka)
Koperek świeży 32 g (8 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 18 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, piperz

SPOSÓB WYKONANIA:

Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Kurczaka pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oliwie z oliwek do uzyskania złocistego koloru. Dodać fasolkę szparagową i pokrojoną w paski paprykę. Całość doprawić przyprawami i dusić przez kilkanaście minut. Podawać z ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem.



Skomentuj (0)

  • asia świerasia świer2012-09-09 20:01
    fajne
  • Agnieszka KarwowskaAgnieszka Karwowska2012-09-01 20:25
    uwielbiam fasolkę
  • Marzenna Marzenna 2012-08-25 16:39
    Na pewno to zrobię, bo wygląda i myślę, że też smakuje pysznie
  • asia świerasia świer2012-08-22 21:53
    mniam
  • asia świerasia świer2012-08-17 18:24
    jeszcze nie jadłam
  • Małgorzata ZiomekMałgorzata Ziomek2012-08-12 20:18
    Smacznie wygląda na pewno wypróbuję i do tego młode ziemniaczki,pycha:)

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB