Przepisy

Data dodania: 2012-08-15         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Fasolka szparagowa z patelni

Fasolka szparagowa z patelni
Pora dnia: Śniadanie, Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania:
Kcal: 486
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 243
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 8.01 zł
SKŁADNIKI:
Fasola szparagowa 1080 g (12 x garść)
Bułka tarta 27 g (3 x łyżka)
Masło roślinne 20 g (2 x łyżka)
Sól biała 6 g (1 x łyżeczka)
Cukier 5 g (1 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Fasolkę przepłukać i obrać, następnie ugotować na miękko w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Na patelni rozgrzać masło. Fasolkę po ugotowaniu odcedzić, włożyć na patelnię i posypać bułką tartą. Całość dokładnie wymieszać, doprawić i podgrzewać do zarumienienia się bułki tartej.



Skomentuj (0)

  • vera_bez_rovera vera_bez_rovera 2016-08-11 19:10
    Wolę wersję mojej mamy - bułka tarta dodana do rozpuszczonego masła i tym polać fasolkę. Danie samo się broni ;)
  • Dorota SzymańskaDorota Szymańska2012-11-05 08:57
    mniam

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB