Przepisy

Data dodania: 2012-04-04         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Fasolka z ryżem i jajkiem sadzonym

Fasolka z ryżem i jajkiem sadzonym
Pora dnia: Obiad
Smak: Słony, Pikantny
Sposób przygotowania: Gotowanie + smażenie
Kcal: 842
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 421
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 6.27 zł
SKŁADNIKI:
Fasola szparagowa, mrożona 450 g (1 x paczka)
Jajka kurze, całe 112 g (2 x bardzo dużej wielkości)
Ryż brązowy 100 g (1 x paczka)
Olej rzepakowy, uniwersalny 20 g (2 x łyżka)
Masło 10 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Ryż i fasolkę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Następnie wymieszać fasolkę z ryżem z odrobiną masła. Usmażyć jajka sadzone na rozgrzanym oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem.



Skomentuj (0)

  • Kamila K.Kamila K.2013-01-02 18:49
    ciekawe jak smakuje to połączenie
  • Marzenna Marzenna 2012-11-26 10:25
    jakoś mi ten ryz do fasolki nie pasuję

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB