Przepisy

Data dodania: 2011-04-20         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Faszerowane pomidory

Faszerowane pomidory
Pora dnia: Przekąska, Kolacja
Smak: Słony, Ziołowy
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 948
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 237
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 47.78 zł
SKŁADNIKI:
Pomidor 1600 g (4 x dużej wielkości)
Ser twarogowy chudy 200 g (1 x kostka)
Cebula 110 g (1 x średniej wielkości)
Pomidor, suszony na słońcu w oleju 100 g (5 x plaster)
Ser typu feta light, 30% tłuszczu 80 g (4 x łyżka)
Czosnek 10 g (2 x ząbek)
Oliwa z oliwek 9 g (2 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
bazylia, pieprz
SPOSÓB WYKONANIA:

Umyć pomidory, odciąć czapeczki. Wyciąć szypułki nożem do drylowania. Ostrożnie wydrążyć miąższ. Drobno posiekać lub przekręcić przez maszynkę cebulę, oliwki, czosnek i suszone pomidory. Do twarogu dodać fetę, pieprz, posiekaną bazylię, przygotowane warzywa oraz oliwę. Wszystko razem utrzeć. Farszem wypełnić pomidory.

 



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-12-13 09:20
    tez dobre
  • Marzenna Marzenna 2012-11-12 08:18
    wspaniałe

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB