Przepisy

Data dodania: 2011-06-17         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Filet z kurczaka w sosie musztardowo-chrzanowym

Filet z kurczaka w sosie musztardowo-chrzanowym
Pora dnia: Obiad
Smak: Pikantny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 453
Ilość porcji: 3
Kcal w 1 porcji: 151
Rodzaj dania: Dla diabetyków, Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 13.36 zł
SKŁADNIKI:
Kurczak brojler, pierś bez skóry 300 g (1.5 x sztuka)
Jogurt naturalny 0% 60 g (3 x łyżka)
Musztarda 20 g (1 x łyżka)
Oliwa z oliwek 10 g (1 x łyżka)
Chrzan 10 g (1 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
sól, pieprz
SPOSÓB WYKONANIA:

Podwójną pierś z kurczaka podzielić na porcje, posypać solą i pieprzem, usmażyć na łyżce oliwy. Musztardę, chrzan i jogurt wymieszać ze sobą i dodać do kurczaka. Rozprowadzić równomiernie.



Skomentuj (0)

  • Agnieszka KarwowskaAgnieszka Karwowska2012-10-15 17:16
    ciekawy przepis
  • Iza Iza 2012-08-20 18:27
    Lubię takie sosy :-) Myslę, że fajnie smakowałoby też z indykiem albo królikiem

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB