Przepisy

Data dodania: 2015-08-06         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Galaretka z warzywami

Galaretka z warzywami
Pora dnia: Śniadanie, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 880
Ilość porcji: 8
Kcal w 1 porcji: 110
Rodzaj dania: Mięsne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 15.91 zł
SKŁADNIKI:
Groszek zielony, konserwowy 265 g (1 x puszka)
Szynka, z piersi kurczaka 210 g (14 x plasterek)
Papryka czerwona, konserwowa 200 g (10 x mała sztuka)
Kukurydza, konserwowa 200 g (1 x puszka)
Pieczarki marynowane 200 g (40 x sztuka)
Żelatyna 60 g (10 x łyżeczka)
Sól biała 6 g (1 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

 Żelatynę należy namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, tak żeby napęczniała. Rosół dokładnie połączyć z rozpuszczoną żelatyną, sola i pieprzem. W dużej formie na babkę układamy wędlinę (ja ją zwinęłam na kształt różyczki) i część warzyw ,następnie zalewać stopniowo żelatyną. Wstawić do lodówki. Jak tylko stężała ponownie ułożyć następną część warzyw i zalać żelatyną i ponownie do lodówki. Schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc.



Skomentuj (0)

  • Oliwkowa Oliwkowa 2016-05-02 17:24
    Galart obowiązkowo robi się u mnie na święta Wielkanocne i Bożonarodzeniowe! Podaje się go z sokiem z cytryny albo octem!

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB