Przepisy

Data dodania: 2013-09-28         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Gotowana pierś z kurczaka z ryżem

Gotowana pierś z kurczaka z ryżem
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1128
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 282
Rodzaj dania: Mięsne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 51.26 zł
SKŁADNIKI:
Bulion warzywny 1000 g (4 x szklanka)
Kurczak brojler, pierś bez skóry 400 g (2 x sztuka)
Ryż brązowy 200 g (2 x paczka)
Pietruszka, natka 72 g (12 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Mięso umyć, włożyć do gotującego się buliony i gotować około 40 minut do miękkości. Ryż gotować w lekko posolonej wodzie około 30 minut. Kurczaka i ryż odcedzić, przełożyć na talerz, posypać posiekaną natką pietruszki.





Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB