Przepisy

Data dodania: 2016-05-06         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Gulasz transylwański

Gulasz transylwański
Pora dnia: Obiad
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 3304
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 826
Rodzaj dania: Mięsne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 41.66 zł
SKŁADNIKI:
Wieprzowina, łopatka 1000 g
Kapusta kiszona 800 g
Cebula 600 g (4 x dużej wielkości)
Śmietana 18% tłuszczu 220 g (1 x szklanka)
Mąka pszenna biała 10 g (1 x łyżka)
Czosnek 5 g (1 x ząbek)
Przyprawy - kminek, suszony 3 g (1 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

papryka mielona sól, pieprz, 

 

SPOSÓB WYKONANIA:

Drobno pokrojoną cebulę przesmażyć na oliwie, dodać pokrojone na kawałki mięso, obsmażyć, podlać wodą (1/3 szklanki), posolić, posypać papryką i dusić 40 minut pod przykryciem, dodając kminek i roztarty z solą czosnek. Kapustę wymyć, posiekać, dodać do mięsa i podlać tyle wody, aby przykryła kapustę. Gotować do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Połowę ilości śmietany wymieszać z łyżką mąki, zalać potrawę i gotować kilka minut. Podawać w głębokim naczyniu, polany pozostałą śmietaną. 



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB