Przepisy

Data dodania: 2011-08-17         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Gulasz z cukinii

Gulasz z cukinii
Pora dnia: Obiad
Smak: Słodki, Ziołowy, Pikantny, Łagodny
Sposób przygotowania: Duszenie
Kcal: 896
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 224
Rodzaj dania: Dla diabetyków, Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 36.79 zł
SKŁADNIKI:
Cukinia 600 g (2 x sztuka)
Pieczarka uprawna 500 g (1 x opakowanie)
Kurczak brojler, pierś bez skóry 400 g (2 x sztuka)
Papryka czerwona 140 g (1 x średnia sztuka)
Papryka zielona 140 g (1 x średnia sztuka)
Cebula 110 g (1 x średniej wielkości)
Koncentrat pomidorowy 30% 64 g (0.75 x słoik)
Pietruszka, natka 24 g (4 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 18 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
przyprawa do mięsa, ostra i słodka papryka w proszku
SPOSÓB WYKONANIA:

Rozgrzać kilka kropel oliwy z oliwek. Kurczaka umyć, pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzana oliwę. Oprószyć przyprawa do mięsa i podlać odrobina wody. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do lekko podsmażonego mięsa. Paprykę pokroić w kostkę, wrzucić do mięsa. Gdy papryka trochę zmięknie wrzucić obrane pieczarki pokrojone na drobne kawałki. Całość podlać odrobiną wody.
Następnie obrać cukinię i pokroić w większą kostkę. Wrzucić do potrawy razem z pomidorami w puszcze. W 1/2 szklanki wody rozpuścić dwie łyżki koncentratu pomidorowego i wlać do potrawy. Dusić wszystko razem kilka minut. Przyprawić papryką w proszku.
Jeżeli danie jest dość kwaśne, to doprawiamy cukrem, bądź dodajemy odrobinę słodkiego ketchupu. Całość posypać natką pietruszki.



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-11-17 14:04
    może
  • Marzenna Marzenna 2012-09-07 11:27
    może warto spróbować

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB