Przepisy

Data dodania: 2011-10-04         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Gulasz z fasolką szparagową

Gulasz z fasolką szparagową
Pora dnia: Obiad
Smak: Kwaśny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 772
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 193
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 46.57 zł
SKŁADNIKI:
Wołowina, polędwica chuda 400 g
Fasola szparagowa 360 g (4 x garść)
Cebula 110 g (1 x średniej wielkości)
Koncentrat pomidorowy 30% 64 g (0.75 x słoik)
Masło 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
sok i skóra otarta z 1/2 cytryny, szklanka bulionu, 1/4 mielonego cynamonu, po szczypcie startej gałki maszkatołowej i cukru, sól, pieprz
SPOSÓB WYKONANIA:

Oczyszczona fasolkę umyć, osaczyć. Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę, obrana cebulę drobno posiekać. Fasolkę wrzucić na 2-3 min do lekko osolonego wrzątku, odcedzić, przelać zimna wodą, pokroić na kawałki. W rondlu o grubym dnie stopić masło, zeszklić cebulę, dodać mięso i, mieszając, smażyć, aż się zrumieni. Włożyć fasolkę i chwilę smażyć razem, po czym dodać sól, pieprz, gałkę, cynamon, przecier pomidorowy i cukier, zalać gorącym bulionem, dokładnie wymieszać, dusić pod przykryciem ok. 1 godz., pod koniec wlać sok i  wsypać skórkę z cytryny. 

 



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB