Przepisy

Data dodania: 2011-10-04         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Gulasz z soczewicą

Gulasz z soczewicą
Pora dnia: Obiad
Smak: Ziołowy, Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 2068
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 517
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 91.44 zł
SKŁADNIKI:
Cielęcina, łopatka 400 g
Soczewica, surowa 384 g (2 x szklanka)
Marchew 360 g (8 x średnia sztuka)
Włoszczyzna krojona w paski, mrożona 200 g (0.5 x paczka)
Pietruszka, natka 200 g (1 x pęczek)
Oliwa z oliwek 18 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
sól, liść laurowy, pieprz czarny, rozmaryn - najlepiej świeży - cały pęczek
SPOSÓB WYKONANIA:

Mięso podsmażyć na silnie rozgrza­nym oleju. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w kostkę włoszczyznę i przyprawy, 1 l wody, gotować 70 minut, odstawić do wystygnię­cia.

Wywar przecedzić, dodać soczewicę, gotować 50 minut. Marchew obrać, pokroić w plasterki, po 35 minutach gotowania dodać do soczewicy.

Mięso pokroić w kostkę i podgrzać w soczewicy z marchwią, przypra­wić solą i pieprzem, krótko goto­wać. Podawać posypane siekaną natką pietruszki.



Skomentuj (0)

  • Kamila K.Kamila K.2013-02-14 10:51
    jak dla mnie zdjęcie niezbyt zachęcające, ale z przepisu danie wydaje się być smaczne
  • Marzenna Marzenna 2012-11-27 08:01
    może być dobry
  • Marzenna Marzenna 2012-10-22 16:56
    wygląda dobrze tylko te produkty
  • Agnieszka KarwowskaAgnieszka Karwowska2012-09-01 20:23
    wygląda smakowicie
  • Małgorzata ZiomekMałgorzata Ziomek2012-08-12 20:23
    przepisane i wypróbuję przepis na pewno napisze jak smakuje do usłyszenia:)

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB