Przepisy

Data dodania: 2012-09-10         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Hiszpanskie Tapas

Hiszpanskie Tapas
Pora dnia: Przekąska
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Duszenie
Kcal: 1364
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 341
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 17.40 zł
SKŁADNIKI:
Pomidor 400 g (1 x dużej wielkości)
Cebula czerwona 300 g (2 x średnia sztuka)
Bagietka pszenna 280 g (2 x sztuka)
Ser twarogowy chudy 200 g (1 x kostka)
Oliwki zielone, bez pestek 100 g
Oliwa z oliwek 10 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

 sól, pieprz, majeranek

SPOSÓB WYKONANIA:

Cebulę czerwoną pokroić w cienkie plasterki, pomidory w kostkę, przełożyć na patelnie i dusić na oliwie z oliwek, następnie doprawić. Oliwki pokroić w plasterki. Bagietkę pokroić w krążki i podgrzać w piekarniku. Ciepłe krążki posmarować serem twarogowym i nałożyć ciepłą cebulę z pomidorem.



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-09-28 10:25
    tez fajne

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB