Przepisy

Data dodania: 2012-03-06         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Indyk z warzywami

Indyk z warzywami
Pora dnia: Obiad
Smak: Słony, Ziołowy, Pikantny
Sposób przygotowania: Gotowanie + smażenie
Kcal: 820
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 205
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 34.69 zł
SKŁADNIKI:
Bulion warzywny 750 g (3 x szklanka)
Indyk, pierś bez skóry 400 g
Ziemniaki średnio 180 g (2 x dużej wielkości)
Papryka czerwona 140 g (1 x średnia sztuka)
Cebula 110 g (1 x średniej wielkości)
Marchew 90 g (2 x średnia sztuka)
Seler naciowy 45 g (1 x łodyga)
Masło 20 g (4 x łyżeczka)
Mąka pszenna biała 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pół łyżeczki majeranku, szczypra chili, sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Cebulę, paprykę i ziemniaki pokroić w kostkę, seler i marchewki - na plasterki. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę, dodać seler i marchewki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pogrzewać przez 4 minuty. Następnie wymieszać z ziemniakami i mąką i smażyć przez minutę. Przełożyć do garnka i zalać rosołem, doprawić do smaku majerankiem i odrobiną chili. Pierś indyka pokroić w kostkę, wrzucić do potrawy, gotować ją na małym ogniu przez 45 minut. Po tym czasie dodać paprykę i gotować jeszcze przez 8 minut.



Skomentuj (0)

  • Kamila K.Kamila K.2013-01-06 10:25
    pycha
  • Marzenna Marzenna 2012-10-09 08:17
    pyszne danie

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB