Przepisy

Data dodania: 2011-10-05         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Jaja faszerowane pieczarkami

Jaja faszerowane pieczarkami
Pora dnia: Śniadanie, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 444
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 222
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Dla diabetyków, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 4.27 zł
SKŁADNIKI:
Jajka kurze, całe 224 g (4 x bardzo dużej wielkości)
Pieczarka uprawna 200 g (10 x sztuka)
Jogurt naturalny 0% 20 g (1 x łyżka)
Oliwa z oliwek 10 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
SPOSÓB WYKONANIA:

Jajka ugotować na twardo
Pieczarki obrać, zetrzeć na grubych oczkach tarki i podsmażyć na oliwie przyprawiając wedle gustu.
Jaja przekroić na połówki,żółtka wyłożyć na talerzyk rozgnieść widelcem. Dodać pieczarki,jogurt, przyprawy.
Powstałym farszem wypełnić puste połówki jajek.



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2013-03-28 07:16
    chyba zrobię
  • Marzenna Marzenna 2012-12-03 12:04
    super jajeczka
  • Marzenna Marzenna 2012-11-30 08:07
    fajowe
  • Marzenna Marzenna 2012-11-20 10:48
    pyszne jajeczka

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB