Przepisy

Data dodania: 2013-09-27         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Jaja w czerwonym winie

Jaja w czerwonym winie
Pora dnia: Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1104
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 276
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 44.48 zł
SKŁADNIKI:
Jajka kurze, całe 400 g (8 x dużej wielkości)
Wino czerwone, wytrawne 330 g (1.5 x szklanka)
Cebula 280 g (4 x małej wielkości)
Mąka pszenna biała 50 g (5 x łyżka)
Masło 10 g (2 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

goździki, liśc laurowy, pieprz, sól, szczypta cukru

SPOSÓB WYKONANIA:

Obraną i opłukaną cebulę sparzyć we wrzątku, odcedzić, zalać szklanką wody i ugotować. Gdy zmięknie - dodać przyprawy, zalać winem i powtórnie zagotować. Masło utrzeć z mąką, dodać do cebuli; zagotować. Sos doprawić do smaku, przecedzić i zalać nim ugotowane i pokrojone w talarki jaja (tak przygotowanym sosem można zalać również jaja \\\"w koszulkach\\\").



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB