Przepisy

Data dodania: 2011-04-14         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Jaja z wędzonym łososiem i kawiorem wasabi z alg morskich

Jaja z wędzonym łososiem i kawiorem wasabi z alg morskich
Pora dnia: Śniadanie, Kolacja
Smak: Słony
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 960
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 240
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 10.91 zł
SKŁADNIKI:
Jajka kurze, całe 224 g (4 x bardzo dużej wielkości)
Chleb żytni razowy 140 g (3.5 x kromka)
Łosoś, wędzony 100 g (4 x plaster)
Pasta kawiorowa, łagodna 16 g (1 x łyżka)
Majonez, niskokaloryczny bez cholesterolu 15 g (1 x łyżka)
Masło 10 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
4 gałązki tymianku, świeżo zmielony pieprz, świeży tymianek
SPOSÓB WYKONANIA:

Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą i obrać. Wyciąć górną część jajka. Wycięte żółtko włożyć do miseczki, a białko wykorzystać do innego dania. Jajka przełożyć na talerz, w wycięcie włożyć po 1 łyżeczce majonezu. Łososia posiekać w drobną kosteczkę. Posiekanego łososia dodać do miseczki z wyciętym żółtkiem. Wymieszać i powstały farsz włożyć w wycięcia w jajkach. Na wierzch położyć po 1/2 łyżeczki kawioru wasabi z alg morskich i udekorować tymiankiem. Posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem.



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-10-19 07:36
    no nie wiem

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB