Przepisy

Data dodania: 2013-07-26         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Jajecznica ze szczypiorkiem i łososiem

Jajecznica ze szczypiorkiem i łososiem
Pora dnia: Śniadanie, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 988
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 247
Rodzaj dania: Rybne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 18.41 zł
SKŁADNIKI:
Jajka kurze, całe 352 g (8 x średniej wielkości)
Łosoś, wędzony 200 g (8 x plaster)
Szczypiorek 60 g (12 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 18 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Jajka umyć, wbić do szklanki i roztrzepać. Szczypiorek umyć i posiekać, łososia pokroić w kostkę. Na rozgrzaną patelnię skropioną oliwą z oliwek przełożyć łososia i lekko podpiec, następnie wlać jajka i powoli mieszać do oba składniki do momentu aż białko się zetnie. Gotową jajecznicę przełożyć na talerz, doprawić pieprzem i posypać szczypiorkiem.



Skomentuj (0)

  • Yami JungYami Jung2014-02-06 21:18
    Niestety nie jest to danie wegetariańskie.

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB