Przepisy

Data dodania: 2013-07-26         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Jajecznica z orzechami

Jajecznica z orzechami
Pora dnia: Śniadanie, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 1424
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 356
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 11.84 zł
SKŁADNIKI:
Jajka kurze, całe 352 g (8 x średniej wielkości)
Orzechy włoskie, suszone 120 g (4 x garść, bez łupinek)
Oliwa z oliwek 18 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

cynamon do posypania, pieprz, sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Jajka umyć, wbić do miseczki, roztrzepać, dodać sól, pieprz, cynamon i drobno pokrojone orzechy. Całość dobrze ubić wylać na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek i smażyć, aż zetnie się białko (3-5 minut).



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB