Przepisy

Data dodania: 2011-04-13         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Jajka brązowe

Jajka brązowe
Pora dnia: Śniadanie, Kolacja
Smak: Słony
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 532
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 133
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 11.06 zł
SKŁADNIKI:
Jajka kurze, całe 224 g (4 x bardzo dużej wielkości)
Sos sojowy 120 g (8 x łyżka)
Wódka, 40% alkoholu 50 g (2 x kieliszek)
Cukier 10 g (2 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
łyżeczka mielonej papryki, kurkuma
SPOSÓB WYKONANIA:

Sos sojowy zagotować z papryką i cukrem, dolać wódkę. Włożyć jajka i gotować przez 10 minut pod przykryciem. Następnie zostawić w garnku do wystygnięcia. Obtłuc skorupkę tak aby była równomiernie popękana. Do garnka z gorącą wodą wsypać kurkumę i włożyć jajka. Przez kilka minut podgrzewać na małym gazie (nie gotować). Po ostudzeniu obrać jajka. Podawać na zimno.



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2013-02-07 09:14
    czy ja wiem
  • Iza Iza 2012-08-20 18:32
    ciekawe co z tego wyjdzie :-D dodaje do ulubionych i próbuje!

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB