Przepisy

Data dodania: 2011-06-06         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Jajka faszerowane porem i rzodkiewką

Jajka faszerowane porem i rzodkiewką
Pora dnia: Śniadanie, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Ziołowy, Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 316
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 158
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Dla diabetyków, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 6.65 zł
SKŁADNIKI:
Jajka kurze, całe 168 g (3 x bardzo dużej wielkości)
Por 150 g (0.5 x sztuka duża)
Jogurt naturalny 0% 80 g (4 x łyżka)
Rzodkiewka 60 g (4 x sztuka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
sól, pieprz
SPOSÓB WYKONANIA:

Jajka ugotować na twardo.
Por i rzodkiewkę pokroić na drobną kostkę lub zetrzeć na tarce. Żółtko wyjąć delikatnie z białka, wymieszać z porem i rzodkiewką. Dodać jogurt i doprawić do smaku.
Nałożyć na białko (w miejsce żółtka) masę i ozdobić wedle uznania.



Skomentuj (0)

  • Joanna Joanna 2013-01-14 09:33
    Z powyższych proporcji pora i rzodkiewek jest tyle, że po nałożeniu na jajka sporej porcji, można jeszcze obłożyć grubo 4 kromki chleba. W efekcie użycie takiej ilości pora sprawia wrażenie jedzenie jajka i chleba z cebulą.

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB