Przepisy

Data dodania: 2011-04-14         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Jajka z sałatką z awokado

Jajka z sałatką z awokado
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słony, Ziołowy, Pikantny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1092
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 273
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Afrodyzjak, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 10.09 zł
SKŁADNIKI:
Jajka kurze, całe 224 g (4 x bardzo dużej wielkości)
Awokado 210 g (1.5 x sztuka)
Cebula 110 g (1 x średniej wielkości)
Jogurt naturalny 0% 80 g (4 x łyżka)
Majonez, niskokaloryczny bez cholesterolu 53 g (3.5 x łyżka)
Sok z cytryny 21 g (3.5 x łyżka)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)
Czosnek 10 g (2 x ząbek)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
2-3 łyzki cieniutko posiekanego szczypiorku, sól morska lub świeżo zmielony czarny pieprz, listki kolendry
SPOSÓB WYKONANIA:

Z jajek wyciąć mniej więcej 1/3 część, robiąc nacięcie od góry, po ukosie (ma powstać rynienka). Wyciętą część posiekać w kosteczkę. Pozostałą łódeczkę zachować do wypełnienia farszem. Czosnek i cebulkę oprószyć solą. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wyjąć miąższ i pokroić go w kosteczkę. Oprószyć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny. W miseczce delikatnie połączyć wycięte i posiekane jajka, czosnek, cebulkę, awokado, razem z majonezem i szczypiorkiem. Farsz nałożyć w wycięte części jajek, tak aby zmieściło się go jak najwięcej. Jajka ułożyć na półmisku. Udekorować listkami kolendry.



Skomentuj (0)

  • Kamila K.Kamila K.2012-12-03 11:25
    ciekawe
  • Marzenna Marzenna 2012-10-25 05:26
    też myślę, że fajne
  • asia świerasia świer2012-08-26 15:30
    fajne

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB