Przepisy

Data dodania: 2013-06-27         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Kabaczki nadziewane warzywami

Kabaczki nadziewane warzywami
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Pieczenie
Kcal: 1072
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 268
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 33.25 zł
SKŁADNIKI:
Pomidor 680 g (4 x średnia sztuka)
Cukinia 600 g (2 x sztuka)
Cebula 300 g (2 x dużej wielkości)
Ser gouda 160 g (8 x łyżka, starty)
Marchew 90 g (2 x średnia sztuka)
Seler naciowy 90 g (2 x łodyga)
Koperek świeży 45 g (0.5 x pęczek)
Masło 20 g (2 x łyżka)
Czosnek 10 g (2 x ząbek)
Oliwa z oliwek 9 g (2 x łyżeczka)
Mąka pszenna biała 3 g (1 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Kabaczki obrać, pokroić na plasterki i wydrążyć pestki, pozostawiając w spodzie każdego krążka cienką warstwę jako podstawę. Cebulę, marchew i seler pokroić w słomkę, poddusić na oliwie z oliwek, dodać obrane ze skóry i pokrojone w cząstki pomidory i udusić. Nadzienie przyprawić do smaku i napełnić nim plasterki kabaczków. Ułożyć na blasze wysmarowanej masłem, posypać po wierzchu ostrym startym serem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na około 20 minut. Gotowe posypać posiekanym koperkiem.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB