Przepisy

Data dodania: 2011-05-12         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Kaczki z sosem grzybowym

Kaczki z sosem grzybowym
Pora dnia: Obiad
Smak: Słony, Kwaśny, Ziołowy, Pikantny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1504
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 376
Rodzaj dania: Mięsne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 22.21 zł
SKŁADNIKI:
Kaczka z hodowli, tuszka 303 g
Włoszczyzna krojona w paski, mrożona 200 g (0.5 x paczka)
Cebula 110 g (1 x średniej wielkości)
Śmietana kwaśna, light 96 g (8 x łyżka)
Margaryna zwykła 40 g (4 x łyżka)
Mąka pszenna biała 40 g (4 x łyżka)
Borowik szlachetny, suszony 20 g (4 x sztuka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
kilka ziarek ziela angielskiego, 1 liść bobkowy, sól, pieprz, sos grzybowy
SPOSÓB WYKONANIA:

Umytą kaczkę gotować w osolonej wodzie aż do miękkości. W połowie gotowania włożyć przyprawy, włoszczyznę i zrumienioną cebulę. Umyte grzyby ugotować w małej ilości wody, pokroić w paseczki, dodać drobno posiekaną cebulę, 2 dkg masła, dusić razem. Gdy kaczka jest miękka, wyjąć. Z mąki i masła sporządzić jasnozłotą zasmażkę, rozprowadzić rosołem z kaczki, włożyć grzyby uduszone z wywarem, przyprawić solą, pieprzem i zagotować. Kaczkę podzielić na części i włożyć do sosu, zagrzać silnie, wymieszać ze śmietaną.



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-12-01 09:00
    no no
  • asia świerasia świer2012-09-02 22:54
    mniam mnima

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB