Przepisy

Data dodania: 2013-05-24         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Kanapka z pastą z makreli, pomidorem i sałatą

Kanapka z pastą z makreli, pomidorem i sałatą
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 1176
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 294
Rodzaj dania: Rybne, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 11.48 zł
SKŁADNIKI:
Makrela, wędzona 250 g (2 x sztuka, wędzona bez skóry i ości)
Ser twarogowy chudy 200 g (1 x kostka)
Pomidor 160 g (8 x plaster)
Chleb żytni razowy 160 g (4 x kromka)
Cebula czerwona 150 g (1 x średnia sztuka)
Sałata 40 g (8 x liść)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Warzywa umyć. Pomidora pokroić w plastry, sałatę podzielić na liście.

Pasta: cebulę obrać i pokroić, następnie przełożyć do blendera lub miksera, dodać makrelę, twaróg i przyprawy. Całość zmiksować na jednolitą masę.

Kromki chleba posmarować pastą, dodać pomidora oraz sałatę.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB