Przepisy

Data dodania: 2013-01-25         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Kanapki z pastą z bakłażana i oliwkami

Kanapki z pastą z bakłażana i oliwkami
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Gotowanie + smażenie
Kcal: 640
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 160
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 10.65 zł
SKŁADNIKI:
Bakłażan 600 g (2 x sztuka)
Chleb żytni razowy 160 g (4 x kromka)
Oliwki czarne, bez pestek 50 g (20 x sztuka)
Sałata 20 g (4 x liść)
Oliwa z oliwek 10 g (1 x łyżka)
Czosnek 10 g (2 x ząbek)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz, majeranek, kminek, ewentualnie słodka papryka w proszku

SPOSÓB WYKONANIA:

Warzywa umyć, bakłażany obrać ze skórki, wrzucić na gotującą się wodę i gotować 10-15 minut do miękkości. Następnie odcedzić, wystudzić i drobno posiekać do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji. Czosnek przecisnąć przez praskę, na rozgrzaną patelnie skropioną oliwą z oliwek przełożyć bakłażana, dodać czosnek, przyprawy, wymieszać i dusić przez chwilę na wolnym ogniu. Następnie ostudzić. Oliwki pokroić w krążki. Na kromkę chleba położyć sałatę, następnie gotową pastę i oliwki.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB