Przepisy

Data dodania: 2011-12-22         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Karp smażony

Karp smażony
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Słony, Pikantny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 2596
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 649
Rodzaj dania: Rybne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 30.92 zł
SKŁADNIKI:
Karp, świeży 1600 g (4 x filet)
Bułka tarta 150 g (1 x szklanka)
Jajka kurze, całe 100 g (2 x dużej wielkości)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Karpia umyć, odciąć płetwy, ogon i łeb. Pokroić na dzwonka, lekko osolić (nie należy trzymać zbyt długo w soli). Każdy kawałek maczać w rozbitym jajku, a następnie w tartej bułce. Na patelni rozgrzać oliwę, kłaść rybę na wrzący tłuszcz i zrumienić najpierw z jednej, potem z drugiej strony na złoty kolor. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, wstawić do ciepłego piekarnika, żeby powoli doszła. 

UWAGI:

Podawać z surówką z kiszonej lub białej kapusty.



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-12-21 08:17
    pyszna
  • Agnieszka KarwowskaAgnieszka Karwowska2012-10-11 19:53
    nie przepadam za karpiem

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB