Przepisy

Data dodania: 2012-08-20         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Kasza jaglana z warzywami

Kasza jaglana z warzywami
Pora dnia: Przekąska, Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Podgrzewanie
Kcal: 952
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 476
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 16.15 zł
SKŁADNIKI:
Kasza jaglana 180 g (1 x szklanka)
Papryka czerwona 140 g (1 x średnia sztuka)
Papryka zielona 140 g (1 x średnia sztuka)
Pomidor, suszony na słońcu w oleju 80 g (4 x plaster)
Czosnek 10 g (2 x ząbek)
Oliwa z oliwek 9 g (2 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Kaszę gotować około 20minut w lekko osolonej wodzie. Czosnek przecisnąć przez praskę, paprykę czerwoną i żółtą umyć, oczyścić z gniazd i pokroić na kawałki. Pomidora pokroić w plastry i następnie w kawałki. Ugotowaną kaszę przełożyć na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek, dodać paprykę, pomidora, czosnek i przyprawy. Całość dusić przez chwilę, mieszając od czasu do czasu.



Skomentuj (0)

  • Monika Monika 2013-05-08 17:11
    Nigdy wcześniej nie jadłam kaszy jaglanej, ale po przygotowaniu tego dania muszę stwierdzić, że jest nie tylko niedroga, ale również bardzo smaczna :)

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB