Przepisy

Data dodania: 2011-05-13         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Klopsy z kalafiorem

Klopsy z kalafiorem
Pora dnia: Obiad
Smak: Słony, Ziołowy, Pikantny, Łagodny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 584
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 292
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 9.69 zł
SKŁADNIKI:
Kalafior 275 g (0.25 x sztuka)
Indyk, mięso mielone 200 g
Jajka kurze, całe 112 g (2 x bardzo dużej wielkości)
Cebula 110 g (1 x średniej wielkości)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)
Otręby pszenne 4 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
łyżka majeranku, łyżka skrobi kukurydzianej, sól, pieprz
SPOSÓB WYKONANIA:

Mięso, kalafiora, cebule i otręby zmielić w maszynce do mięsa. Dodać jajka i wyrobić masę. Formować kotleciki i smażyć na oliwie.



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2013-02-05 10:07
    tez pyszniutkie
  • Ewa  Ewa 2012-09-15 17:06
    na pewno pyszne
  • Marzenna Marzenna 2012-09-04 08:03
    klopsiki taż lubię

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB