Przepisy

Data dodania: 2013-07-22         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Kluski kładzione z płatków owsianych

Kluski kładzione z płatków owsianych
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1364
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 341
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 6.97 zł
SKŁADNIKI:
Woda 250 g (1 x szklanka)
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 230 g (1 x szklanka)
Margaryna zwykła 125 g (1 x kostka)
Płatki owsiane 110 g (1 x szklanka)
Ser gouda 80 g (4 x łyżka, starty)
Koperek świeży 16 g (4 x łyżeczka)
Mąka pszenna biała 10 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Płatki owsiane wymieszać z letnią wodą i pozostawić na kilka minut. Zagotować mleko z tłuszczem, dodać płatki, ugotować. Do ciepłych rozklejonych płatków dodać mąkę, jaja, masę dokładnie wyrobić i kłaść łyżką niezbyt duże kluski do wrzącej, osolonej wody. Gdy wypłyną, odcedzić, posypać startym żółtym serem i drobno posiekanym koperkiem.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB