Przepisy

Data dodania: 2011-08-18         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Knedle ze śliwkami

Knedle ze śliwkami
Pora dnia: Przekąska, Obiad, Podwieczorek
Smak: Słodki
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 2310
Ilość porcji: 6
Kcal w 1 porcji: 385
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 20.90 zł
SKŁADNIKI:
Śliwka 660 g (4 x szklanka)
Ziemniaki wczesne 540 g (6 x dużej wielkości)
Mąka pszenna biała 325 g (2.5 x szklanka)
Jajka kurze, całe 168 g (3 x bardzo dużej wielkości)
Śmietana 12% tłuszczu 132 g (0.6 x szklanka)
Cukier brązowy 30 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
po szczypcie soli i cukru
SPOSÓB WYKONANIA:
Obrane ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać mąkę, sól, cukier oraz jajka. Składniki dokładnie wymieszać i połączyć ze sobą formując wałek. Nożem odcinać niewielkie kawałki ciasta, formować na dłoni placuszki, w środek wkładać śliwkę bez pestki (małą w całości, większe pokrojone w kawałki). Zlepiać brzegi jak na pierogi i dłońmi formować kulki. Knedle wkładać partiami do osolonej wrzącej wody i gotować przez 3 - 4 minuty  Podawać ze śmietaną i cukrem.



Skomentuj (0)

  • Agnieszka KarwowskaAgnieszka Karwowska2012-10-15 17:15
    super
  • Dorota SzymańskaDorota Szymańska2012-10-12 18:21
    Pyszności
  • Marzenna Marzenna 2012-10-09 08:22
    myślę, że to pyszne

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB